fredag 3 september 2010

Norgeresa till våra valpar och huskyvänner

Arya/Millan uppe i Hemsedal

Nu i månadsskiftet tog vi en snabbtur till Norge. Båda våra barn bor där och dessutom 4 av våra valpisar. Nu åkte vi först till Hamar. Med oss var alla 12 hundar i släpet! Vi bodde hos Viggo&Tora i deras mysiga hus med en vidunderlig utsikt över dalen runt Hamar. Det blev en noggrann genomgång av alla deras hundar + en lång rad slädhundshistorier från förr och nu. Vi hann också förstås hälsa på Malte och Miley som bor på en kennel i Hamar. Det blev ett kärt återseende...
Kvällen hos Viggo&Tora blev sen med hundhistorier till långt efter midnatt.

Sedan fortsatte vi på slingriga norska vägar över till Hemsedal. Vi parkerade nära skicenter och åkte sedan ner till Håvard&Elisabet. Här bor Arya/Millan. Hon hade utvecklats till en fantastisk hund. Inga hyfs och bus som våra egna tre "valpar". Lugn och sansad och Håvard har gjort ett fantastiskt jobb med henne. De hade en väldigt bra kontakt och Arya/Millan får vara med honom nästan jämt. Han jobbar som typ äventyrsguide så dom är oftast ute på fjället. Och är dom på nåt ställe - exv en affär - så säger han bara åt henne "ligg här" så ligger hon där tills han kommer tillbaka. Vi bara häpnade!

Nästa morgon kom dom upp till vår tältplats. Dom hälsade på Lisa (som var måttligt fötjust i sin dotter) och de andra hundarna. Malvin var den av syskonen som gick bäst ihop med Arya/Millan. Vi hade gärna velat stanna längre tid i Hemsedal men var tvugna åka hemåt. Det tog 10 timmar fyllda av kurvor, vägarbeten och tunnlar hit och dit under hela Oslo innan vi var hemma.


Webalbum från norgeresan finns på http://huskys.candymans.se/#14.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar