lördag 25 september 2010

En månads träning och vinterns planer

Höstdagsjämningen har passerats och nu är det en månad sen vi startade upp höstträningen. Vi har haft ganska så bra flyt i träningen hitintills. Vi har hunnit med ett dussintals träningstillfällen trots tidvis rätt milt väder. Så här i början så blir det ganska så korta distanser - från början 4-5 km och nu är vi uppe i 7-8km varje runda. Tempot håller jag ganska lågt: målet är att hundarna ska trava hela tiden och det innebär ca 14-16 km/tim.
Denna vinter har jag egentligen bara ett primärt mål: att träna "barnen" så att de framöver kommer att utvecklas till bra slädhundar. Kanske kan de rutinerade hundarna tränas upp till nåt medeldistanslopp. Men nån start i Polar Distans lär det inte bli denna säsong. Förhoppningsvis så kan det bli några slädhundsturer uppåt Dalarna även denna vinter. Vore bra kunna ta med barnen ut på nån övernattningstur så de får erfarenhet av detta.

Hur har då "valparna" (OK - de är trots allt snart 11 månader:-) skött sig? I korta drag kan jag säga så här:

Malvin: Trots tidigare epitet "Ful-Malvin" så är detta verkligen en hund med potential. Han är så otroligt fysisk. Påminner mycket om sin far Magneto. Full av kraft och energi. Springer så lekande lätt till synes utan ansträngning. Är otroligt sansad i spannet. Har aldrig strulat till det. Kan redan reda ut små lintrassel. Hela tiden tryck i linan. På ytan en väldigt tuff hund men i själ och hjärta en riktig velour-hund som alltid vill kramas (även om han påstår att det är brottning!) Jag älskar den hunden!

Molly: En riktig Amazon i röda huskykläder! Rejäl - både till kropp och själ. Likt sin mamma (och mormor) går det aldrig att sätta sig på henne. Bestämd. Aldrig något hyss i spannet. Hela tiden tryck i linan. Lugn och sansad. Jag älskar den hunden!

Mellis: Otroligt utåtriktad. Ger lätt ett hispigt intryck. Vill alltid vara alla till lags. Ganska försiktig. Har fått gått bredvid "säkra" hundar typ Lisa eller som här Getz. Lugn och sansad vid starten. Hela tiden tryck i linan. Definitivt den gosigaste och pussigaste av barnen. Jag älskar den hunden!

Så hitintills har de här tre "barnen" skött sig otroligt bra och dom har aldrig ställt till nåt strul eller knas i spannet. Dom är jättelovande! Jag älskar dom här barnen:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar