måndag 6 december 2010

Ny campingtur med barnen

Närbild på ledarhundarna med den lilla LED-lampan.


Hundgänget framme vid rastplatsen.


Molly.


Malvin och Mellis kollar halmbädden.


Korvelden tar sig.


Lisa vilar på rastplatsen.


Molly har lagt sig. Yenna i förgrunden.


På hemväg genom mörka skogen.


Jag har ett par dar ledigt så det blir förstås lite extra turer med hundarna. Idag kopplade jag upp ett åtta-spann med Yenna&Lisa i led. Sedan Molly&Casper, Mellis&Malvin samt Sluggo&Sussie. Det var bara ett par minusgrader och ymnigt snöfall när vi startade strax före skymningen. Jag testade också ett par små LED-lampor som jag satt fast på ledarhundarnas selar. (Inköpta på Clas-i-sjön). Dock syntes dom lite dåligt framåt så jag ska nog sy fast dom framtill på reflexvästarna i stället.

Först körde vi en halvtimme längs snöiga vägar innan vi stannade på ett mysigt fikaställe. Jag satte upp hundarna på stake-out längs draglinan. Jag hade t.o.m. tagit med lite halm som jag symboliskt lade ut som bädd till hundarna. Jag fyllde upp vattenskålar och sedan fick hela gänget varsin fryst laxbit att gnaga på. Allt för att lite imitera en rast under ett "riktigt" långlopp. Själv tände jag en brasa och grillade korv och drack kaffe och såg mörkret sänka sig över granskogen. Hundarna hade lite svårt komma till ro men både Lisa och Molly lade sig snart ner.

Alla barnen sköter sig fantastiskt som draghundar. Men mer och mer måste jag säga att Molly nog är i en klass för sig. Sitt temperament har hon definitivt ärvt från mamma Lisa: Lugn, sansad, focuserad, problemfri, kontaktsökande, mogen, klok. Jag kan se att hon redan kan kommandona när vi svänger. Bara gör sitt jobb i spannet utan strul. Imponerande för en så ung hund. Av de hundar jag har är det nog bara Yenna som varit så mogen så tidigt.

Efter halvannan timme så packade jag ihop grejerna och startade tillbaka hemåt. Nu var det helt mörkt och de snötyngda granarna skymtade förbi i ljuset från fyrhjulingen. Hundarna var väldigt belåtna när vi kom hem och middagen vankades!

1 kommentar:

  1. Vilken mysig utflykt! Ett litet "fjälläventyr" på hemmaplan. Kul att valparna är så duktiga och då särskilt Molly.

    SvaraRadera