söndag 7 november 2010

Barnen ett år!

Molly, Lisa, Malvin och Mellis

Valparna en vecka

Avspänd middagsvila. En vecka gamla.


Tänka sig - idag fyller barnen ett år! Ett helt år sedan Lisa klämde fram de 7 små krypen. Sen har de växt och växt och växt. Nu är de stora bumlingar. Ja riktigt stora drumliga bumlingar. Men man kan inte annat än älska de här odjuren.
Först för hur fantastiskt bra dom sköter sig i spannet på träningen. Problemfria, jobbar framåt. Ställer ytterst sällan till nåt trassel eller strul. Draglinorna alltid spända. Mellis är den charmigaste hunden som alltid vill ha husses uppmärksamhet och uppmuntran. Molly är en riktig amazon och en hund som från första dan bara har jobbat på och jobbat på. Malvin är redan en hund med makalös fysik och atletisk ut i nosspetsen. Som fulltränad kommer han att vara en urstark hund och blir absolut ett ankare i spannet.
Deras temperament är nog det jag är mest nöjd med. Som alla valpar/unghundar så är dom förstås fulla av bus och påhitt. Men samtidigt så lyssnar dom väldigt noga och är väldigt mjuka till sättet. Alltid sugna på kramar och ompyssling. Så jag behöver knappt höja rösten för att de skall stanna upp och fundera på vad jag vill. Utåt sett kan Malvin ibland verka vara en riktig tuffing. men som så ofta är han innerst inne en riktig velour-gosse.
I födelsedagspresent ska jag ta med valparna på en Blåtur (som det kallas på norska). Alltså en tur med hemligt mål. Men jag kan avslöja att vi skall ut på en mindre campingtur. Efter nån halvtimmes körning ska vi stanna och grilla korv och gnaga på fiskbitar och ha det allmänt mysigt en stund. Bara så att barnen från början ska lära sig rutinerna. Bra träning inför framtida stordåd! En rapport följer.

1 kommentar:

  1. Grattis till "barnen"
    Stora och ståtliga har de blivit!!
    Tiden går otroligt fort!!

    SvaraRadera