lördag 14 augusti 2010

Flickorna på utställning

Molly och Mellis (Marlene tog bilden)

Gunilla och flickorna softar efter äventyret i ringen.


Ylwa med Io i ringen


Ylwa o Marlene snackar hund snackar hund snackar hund....


Idag var vi på SKKs utställning i Askersund. Med på äventyret var Mellis o Molly på sin allra första utställning. Dom "fyllde juniorer" förra söndan och är typiska tonårstjejer och dessutom precis nyfällda i pälsen. Domare var P-E Wallin och en glad överraskning var att Annika var där som domaraspirant (eller vad det heter). Sen tidigare vet jag att Per-Erik är väldigt mjuk med hundarna så det passade bra som premiärdomare.
Jag måste säga att det gick överraskande bra. Molly och i víss mån Mellis var rätt tagna av allt ståhej. Så de var rätt försiktiga i ringen och sprang inte så avslappat. Gunilla sprang med Molly och jag hade Mellis. Men de fick mycket bra kritik och i slutändan blev Mellis bästa juniortik och därefter Molly. (Det var inga fler tikar med i deras klass:-) Båda fick ett HP så vi var riktigt nöjda. Siberian Husky gick först i ringen så efter tretton hundar och bara en timme så var det dags fara hemåt. Vi hann förstås med en del hund-mingel med Ylwa (vars Io blev bästa junior-hane och fick ett cert) och Marlene och lite annat husky/malamut-folk.
Hemma väntade Jocke - fortfarande med strut runt huvudet. För en vecka sedan var operationssåret läkt så jag testade att ta av struten. Omedelbart tuggade han upp en stor plätt på andra sidan (baksidan) benet så det fick bli strut på igen. Om nån vecka kan vi kanske testa och ta av struten igen. Det är nu drygt tio-veckor sedan han opererades och han har gått med strut sen dess....

1 kommentar:

  1. Grattis till en fin premiär med juniortjejerna. De var två fina tjejer, de kommer nog fortsatt få fina kritiker och placeringar i ringen. Kul att se och så ses vi snart igen.
    Kram Ylwa & Snöbusarna

    SvaraRadera