söndag 16 mars 2014

Porträtt på barnen


Ja nu är barnaskaran 5½ månader. Ett gäng odrägliga ungdomsligister. Som är fulla av energi, nyfikenhet och upptäckarlust. Mycket orädda och sociala och älskar råmys och knästunder. Ena riktiga krambananer. Ska vi sen prata om aptiten så har vi här ett gäng som är en korsning av krokodil och piraya. Vilket gäng - man måste bara älska de här busarna. Efter flera månader tittade solen äntligen fram och jag fick för mig att försöka ta lite kort på kvartetten.


 
Abby
Maggie

Mikki
 
Sniper
Allt mer och mer så utvecklar de också sina olika karaktärer. Även om de i grunden är ganska lika - inte bara till utseendet.

Abby  är och har alltid varit den mest självständiga. De andra drar alltid omkring i en liten flock när de är ute i rasthagen. Men Abby bryr sig inte så mycket utan kan pyssla med sitt på annat håll. Har en hel del temperament.

Maggie är liksom Sniper en lite mjukare vovve.  Har hela tiden varit av typen Knähund XX. När gänget är inne i hallen och t.ex. gnager på tuggben så ser hon alltid till att hon får ligga  bredvid mig på hundsängen.

Mikki är en stor buffel. Tycker själv att han är en riktig Storfräsare - som också är hans smeknamn. Har ett alldeles extra stort födgeni så när jag ger dom mat så gäller det för Abbie (som går i samma hundgård) att snabbt som ögat skyffla i sig sin mat. Annars äter Mikki bara halva sin portion, knycker sedan några tuggor av Abby innan han återgår till sin skål. Stor och bufflig men innerst inne ganska så feg. Påminner rätt mycket om StorMalvin men Miki har nog lite mer temperament.

Sniper är den absolut mjukaste av barnen. Är alltid så vänlig och har öronen klistrade på nacken. Vill liksom Maggie gärna ha nära kontakt med Husse. Och talar på olika sätt om för husse att han tycker om honom! Tillsammans med Maggie ständigt i eller nära husse knä på hundsängen.

Jag har också provat selar på barnen. Mikki kör redan med gul sele medan dom andra fick testa ett par gamla valpselar. Halsbanden de fick i julklapp är också utprovade (nästan på innersta läget)  så nu är allt klart för premiärturen i spannet. Det får dock bli i ett mindre spann tillsammans med mor och mormor. De fyller snart 6 månader och då är det dags.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar