söndag 6 juni 2010

Malvin på utställningspremiär!Idag var jag med Malvin på inoff utställning i Filipstad. Från början skulle Gunilla också följt med samt Mellis. Men det kändes inte bra att lämna den nyopererade Jocke ensammen hemma för X antal timmar så Gunilla fick vara hemma med honom (och de andra hundarna) Jag var länge i valet och kvalet om jag skulle ta med Malvin eller Mellis men bestämde till slut för Malvin. Det här var en ganska liten utställning och det var bara Malvin (och Mellis) anmälda i valpklass + en tre år gammal tik från Hagfors - en tik från Axias kennel.

Utställningen var i första hand miljöträning för Malvin. Och det behövdes verkligen. Det fanns många otäcka saker att upptäcka på utställningsområdet. Massor med lukter och människor och nya hundar. Malvin såg rätt tagen ut men piggnade till när han fick busa med den väldigt lekfulla huskytiken.

Väl i ringen uppförde han sig väldigt bra. Sprang bra, ställde upp sig fint men gav antagligen ett lite "otrivsamt" intryck. Inte den här positiva och utåtriktade hunden. Han fick väldigt bra kritik av domaren både vad gäller typ/uttryck, vinklar o kors samt rörelser. Kanske pälsen inte helt OK - men det är fortfarande valpälsen som han nu har börjat tappa. Han fick HP och förstås BIR valp. OK - nu var detta en inoff utställning i valpklass så man ska väl inte dra för stora växlar på detta. Men Malvin var väldigt nöjd med att han överlevde denna prövning och han har tilbringat eftermiddan snarkandes på rygg!

1 kommentar: