söndag 2 maj 2010

Premiär i spannet!

Spannet på premiärtur.


Yenna och Casper var superduktiga i led.

Lisa och Mellis.

Malvin och Molly i wheel.En lätt nattfrost. Soligt och klart på morgonen. Som gjort för en första tur med valparna i spannet. Jag har cyklat med dom några gånger under april och det har gått bättre och bättre. Och nu fyller dom snart 6 månader. Så allt kändes som upplagt för att sätta dom i ett spann för första gången.
I led satte jag mina två mest pålitliga hundar: Casper och Yenna. Då visste jag att det inte skulle bli nåt strul i täten. De går alltid framåt utan att trassla och ha sig. Sedan fick Mellis gå vid sidan av mamma Lisa. Och sist de två "krigarna" Mavlin och Molly. Jag hade väl ett litet frågetecken där att de skulle börja busa med varandra.
Visst det blev lite strul i början innan vi kom iväg. Bl.a. så hade de nu nacklinor vilket jag inte använt när jag cyklat med dom. Nu var också Gunilla med och det var till stor hjälp. Snart började vi rulla i sakta mak (10km/tim) och småttingarna travade på. Mellis var felfri. Hon var också väldigt lyhörd på vad jag sa och jag kunde se på hennes öron att hon hela tiden kollade bakåt. Molly och Malvin jobbade också på och hittade aldrig på nåt bus. Kroppsspråket på alla kidsen visade att de sprang på ett avspänt och förtroendefullt sätt.
Efter halva sträckan (1,5 km) stannade vi och gullade med hundarna innan vi fortsatte tillbaka hem. Gissa om det var ett gäng trötta men malliga valpar som återvände hem till ratshagen! De flåsade så man kunde tro att de gått ett PD! Och deras små hjärnor var säkert helt utmattade! Som krona på verket tog sen vi fika i den varma vårsolen och alla hundar försåg sig av skinkmackorna! En riktigt lyckad start på kidsens slädhundskarriär med andra ord. Sist en stor eloge till Casper och Yenna som gjorde ett perfekt jobb i täten.

Molly fikar med matte Gunilla

1 kommentar:

  1. Visst är det härligt när de är så mallig. De är som de väntat på att få följa med och att de är nöjda över att få springa med de stora råder inget tvivel om.

    SvaraRadera